Τόνοι προϊόντων μαϊμού στο Τελωνείο του Πειραιά (video)

Χιλιάδες κούτες επώνυμων ρούχων μεγάλων οίκων μόδας και καλλυντικών όλων των γνωστών εταιρειών εντόπισαν οι ελεγκτές στο τελωνείο Πειραιά. Τα προϊόντα – απομιμήσεις προορίζονταν για την ελληνική αγορά, ζημιώνοντας εκατομμύρια το δημόσιο και, βέβαια, τους ανύποπτους καταναλωτές.

ΟΜεγάλη ποσότητα προϊόντων «μαιμού» αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Α’ τελωνείο Πειραιά. Στη θέα χιλιάδων λαθραίων επωνύμων προϊόντων όλων των γνωστών εταιρίων βρέθηκαν οι υπάλληλοι της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων ύστερα απο ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιούσαν σε βάθος χρόνου.

Ο προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής, Απόστολος Τσιγκάκος δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι απο έλεγχο που έγινε ύστερα απο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ είχαν δηλωθεί είδη ρουχισμού παλτά και μπουφάν βρέθηκαν προϊόντα αυτά που είδατε εδώ, είναι σίγουρα λαθραία αφού είναι άλλα από αυτά που δηλώθηκαν. Μόνο στα καλλυντικά έχουν εντοπιστεί 30 χιλιάδες κούτες.

Η υπόθεση είναι ακόμη στη φάση της καταγραφής της ποσότητας των παραποιημένων προϊόντων ενώ στο τελωνείο σπεύδουν και εκπρόσωποι των εταιριών που αφορούν τα εν λόγω προϊόντα προκειμένου να συμμετέχουν και αυτοί στη διερεύνηση της μεγάλης αυτής υπόθεσης. Θα ελεχθεί η γνησιότητα τους γιατί προφανώς είναι προϊόντα απομίμησης, και θα ακολουθήσουν οι διαδικάσίες που προβλέπονται για την λαθρεμπορία.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα «μαΪμού» έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον εμπορικό κόσμο αλλά και για τους καταναλωτές που πληρώνουν για επώνυμα γνήσια προϊόντα αλλά αγοράζουν τελικά «μαϊμού».

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος