Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και το ραδιόφωνο έχει την τιμητική του καθώς η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.
Τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συμμετέχοντας στους εορτασμούς της UNESCO για το 2017, διαμόρφωσαν το πρόγραμμά τους με εκπομπές – αφιερώματα που μας μεταφέρουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ραδιοφώνου.
Στο πλαίσιο αυτό, από τις 18:00 έως τις 19:00, η δημοσιογράφος Αρετή Μπίτα αναζητώντας “Το μέλλον του Ραδιοφώνου στο Πρώτο”, προσέγγισε το παλαιότερο από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ως μέσο επικοινωνίας στην εκπαιδευτική φιλοσοφία και έδωσε το λόγο σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε δράση, από 5 έως 13 ετών, που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα του European School Radio – Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο.
Μια πανελλήνια σχολική δράση, όπου τα παιδιά πρωταγωνιστούν και οι εκπαιδευτικοί εμψυχώνουν! Τρία, δύο, ένα… πάμε!!! Και, το “μικρόβιο” δεν θέλει πολύ για να εξαπλωθεί. Η επόμενη γενιά προετοιμάζεται από νωρίς! Συνομιλητές μας, παιδιά και δάσκαλοι, που συνταξιδεύουν μέσω του ραδιοφώνου, επικοινωνώντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους.
Το European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, είναι η μοναδική δράση στην οποία ένα μέσο (web radio) δημιουργείται από ομάδες μαθητών σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του. Τους μαθητές...
Μετά τις 7 το απόγευμα, ανοίξαμε το διάλογο για το μέλλον του Ραδιοφώνου, ως μέσο επικοινωνίας. Η νέα προοπτική είναι ήδη εδώ και συνδιαμορφώνει το χώρο με τις προεκτάσεις της. Η ψηφιακή εποχή αποτελεί για τα καλά πραγματικότητα στα Μέσα παγκοσμίως και οι πειραματισμοί που αφορούν στο μέλλον του Ραδιοφώνου, έχουν ξεκινήσει. Και τα ερωτήματα είναι αρκετά… Ποιο είναι το μέλλον του ραδιοφώνου; Ποιες είναι οι τάσεις και οι αλλαγές που επιφέρει η ψηφιακή μετάβαση; Ποιος ο ρόλος των social media; Το μέλλον του ραδιοφώνου είναι το internet ή στο internet; Συνομιλούμε με την Αγγελική Γαζή, επικ. Καθηγήτρια του Τμ. Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου στο Τεχνολογικό Παν. Κύπρου καθώς και την Μαρίνα Ρήγου, που διδάσκει θέματα Νέων Μέσων, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ραδιοφωνική παραγωγός για πολλά χρόνια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος