ertnews.gr

Τις πληγές της μετρά η Δ. Ελλάδα – Πυρετώδεις εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών (video)

03/12 19:20
Τις πληγές της μετρά η Δ. Ελλάδα – Πυρετώδεις εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών (video)

Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία δήμων, περιφερειών και πολιτικής προστασίας για την αποκατάσταση των ζημιών. Σήμερα Κυριακή αρχίζουν οι αυτοψίες από επιτροπές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα, στην πληγείσα από την κακοκαιρία Αιτωλοακαρνανία. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Α. Κατσιφάρα και τους Δημάρχους του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνολική κατάσταση στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται κατά κύριο λόγο στο οδικό δίκτυο και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, και κυρίως σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, με τη νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων να παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.

Τριάντα σπίτια στον Λούρο και επτά επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από νερά χειμμάρου.

Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαραντάπορου.

Προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νοτιάδων.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό από Λαύριο, ενώ τα πλοία από Ραφήνα φτάνουν μέχρι το Μαρμάρι. Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version