Την Τρίτη θα απολογηθεί για τα “τρομοδέματα” ο 29χρονος

Έρευνες σε πολλές κατευθύνσεις είναι σε εξέλιξη μετά τη χθεσινή σύλληψη του 29χρονου από την αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία ότι είναι ο αποστολέας των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε διάφορους αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 29χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας  και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη .

Ο κατηγορούμενος θα επανέλθει στο Εφετείο την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι για την απολογία του ενώ σε λίγο θα βρεθεί στην Ευελπίδων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τον οπλισμό και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

Ο 29χρονος φέρεται να έχει ζητήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς,όπως αναφέρει μέσω του δικηγόρου του, τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος έχει πλούσια δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, θεωρείται “δυνατός επιχειρησιακός παίχτης” στον χώρο της τρομοκρατίας και φέρεται να διατηρούσε επαφές με μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στα χέρια του βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με πιστόλια, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, μηχανισμούς. Τα κατασχεθέντα εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μαζί με έναν υπολογιστή και σημειώσεις.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το διαμέρισμα του 29χρονου και άλλα 3 σπίτια στην Αττική, -το πατρικό του, ένα στέκι αντιεξουσιαστών στο Ελληνικό και ένα σπίτι φιλικού του προσώπου-, ενώ αναζητούνται και άλλα κρησφύγετα, καθώς εκτιμάται ότι ο συλληφθείς μετέφερε τον οπλισμό σε κάποια από αυτά.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και 8 πλαστές ταυτότητες, που είχαν τη φωτογραφία του και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι’ αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές.

Πηγή:ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:Ολόκληρο οπλοστάσιο μετέφερε ο 29χρονος – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος