Την πολυεθνική εταιρεία φαρμάκου Angelini Pharma Hellas, καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας(ΓΣΕΕ) η οποία, όπως επισημαίνει, προχωρά στην απόλυση του 60% του εργατικού δυναμικού της.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η συγκεκριμένη αυτή απόφαση έρχεται να γιγαντώσει το ήδη πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας των εργαζομένων στο φάρμακο, αφού τα τελευταία χρόνια οι θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν μειωθεί κατά 63%.
«Και όλα αυτά την ώρα που τα επενδυτικά σχέδια πολλών φαρμακοβιομηχανιών βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει λόγο για ανταμοιβή όποιων φέρνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Για τη Συνομοσπονδία, επενδύσεις με εργαζόμενους να προστίθενται στη λίστα των ανέργων δεν νοούνται» τονίζει η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών-Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων και ζητάει από τη φαρμακευτική εταιρεία Angelini να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος