Τηλεματική, υγεία και άσκηση μέσω Live Streaming

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη των διαλέξεων έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί αφορά τις εφαρμογές της τηλεματικής και συγκεκριμένα της τηλεϊατρικής και τηλε-παρακολούθησης για τη διασφάλιση της ποιοτικής υγείας στο πλαίσιο της εξατομικευμένης παρακολούθησης, αλλά και του Teletraining για βοήθεια στο σπίτι.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές θα εστιάσουν στα ψηφιακά μέσα που τίθενται στην υπηρεσία των ειδικών για τον πρώιμο εντοπισμό ταλαντούχων αθλητών παιδικής ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως απαραίτητο εργαλείο για την αθλητική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Διακεκριμένοι επιστήμονες – ομιλητές θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και θα απαντήσουν σε ερωτήματα για το πώς να ανακαλύψουμε και να προσδιορίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε τα παραπάνω στη ζωή μας.

Πέμπτη 11/02 | 19:00-20:00

Ομιλητές:

  • Νικόλαος Σμυρνής Ψυχίατρος – Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΚΠΑ
  • Κωσταντίνος Κουτσόπουλος, Βιο-πληροφορικός

Συντονιστές:

  • Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης Sports Excellence
  • Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Sports Excellence

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας εδώ. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος