Περίπου 50 φοιτητές προχώρησαν νωρίς το πρωί σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Α.Π.Θ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Οι φοιτητές, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, πήγαν στην είσοδο του κτηρίου στις 5.45 το πρωί, πριν προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.
Οι φοιτητικές παρατάξεις αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής προστασίας, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής.
Αύριο, ομάδες φοιτητών αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή κινητοποίηση στις 12 μ.μ, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, έξω από το ΥΜΑΘ. Ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου.
ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος