Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης

Ξεκίνησε  η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης. Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση.

Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο ​της Θεσσαλονίκης, για το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε ότι «η ΕΥΑΘ αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση που οφείλεται σε προβλήματα δεκαετιών».

Πρόσθεσε ότι «προφανώς, υπάρχουν ευθύνες και θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Τη Δευτέρα έχουμε συζήτηση να κάνουμε. Αυτό όμως, που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να έχουν γρήγορα νερό οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Επικρίσεις από τα κόμματα για το πρόβλημα

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπεύθυνη» και «επίσημη» ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα με την υδροδότηση της πόλης, ζήτησε με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το γεγονός της πολυήμερης διακοπής της υδροδότησης» τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Όσο η ιδιοκτησία της γης, των υδάτινων πόρων, των δασών, των εργοστασίων επεξεργασίας νερού, των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, θα αποτελούν πεδίο κερδοφορίας των κρατικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς και τα παιδιά μας», σημειώνουν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος