Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος ανελκυστήρα στην Ελλάδα

Στην κατασκευή θαλάμου ανελκυστήρα με φύλλα από κράμα χαλκού, ο οποίος πιστοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) ως ο πρώτος αντιμικροβιακός στην Ελλάδα, προχώρησε η KLEEMANN, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΙΑΧ, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάλαμος απέκτησε αντιμικροβιακή κάλυψη, σε ποσοστό άνω του 90%» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία υπενθυμίζει πως το κράμα χαλκού είναι πιστοποιημένο ως αντιμικροβιακό από τον αμερικανικό οργανισμό Environmental Protection Agency (EPA).

Παράλληλα, ο χαλκός αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό: σύμφωνα με το International Copper Study Group (ICSG), το 41,5% του χαλκού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προέρχεται από ανακύκλωση, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2.

Η KLEEMANN έχει ήδη καταθέσει αίτηση για εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για τον αντιμικροβιακό ανελκυστήρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος