Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη σε μέλη κυκλώματος για απάτες με το πρόσχημα τροχαίων (video)

Με συνολικές ποινές που φθάνουν την 11ετή κάθειρξη, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πέντε κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν σε δίκη, για συμμετοχή σε ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα, το οποίο διέπραττε απάτες εις βάρος ηλικιωμένων, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο καταδίκασε δύο Βούλγαρους και δύο Έλληνες σε ποινές κάθειρξης 8 έως 11 ετών, καθώς τους έκρινε ενόχους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, σε απόπειρα ή και τετελεσμένες. Δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και, μετά την ετυμηγορία, επέστρεψαν στις φυλακές για την έκτιση των ποινών τους. Αντίθετα, ελαφρυντικό αναγνώρισε σε πέμπτο κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών, ποινή η οποία ανεστάλη.

  Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε η εμπλοκή συνολικά είκοσι προσώπων, Ελλήνων και Βούλγαρων, οι περισσότεροι εκ ων οποίων φυγοδικούν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος διέπραξαν σε διάστημα ενός έτους, κατά το 2019, δεκάδες απάτες, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τη «λεία» τους να υπολογίζεται σε 68.000 ευρώ, ενώ, επιπλέον αποπειράθηκαν να αποσπάσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

 Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αστυνομικοί της Πιερίας συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη έναν 53χρονο Έλληνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 16.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα που είχε συγκεντρώσει από εξαπατημένους ηλικιωμένους και επρόκειτο να μεταφέρει στα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος