Θεσσαλονίκη: Επίταξη για 15 μέρες δύο ιδιωτικών κλινικών για κλίνες Covid-19 (video)

Την αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της Γενικής Κλινικής Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και της Εuromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, το οποίο ζήτησε τη διάθεση 200 κλινών για νοσηλεία σθενών covid-19, κάτι που αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες των κλινικών.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός λέγοντας ότι δεν υπήρξε κάποια προηγούμενη συνεννόηση.

Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Από την πλευτά του ο Γ.Γ. του Υπ Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος στην εκπομπή “Κάθε μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3 τόνισε ότι αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτό το μέτρο καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση από την πλευρά των ιδιωτικών κλινικών.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν γεωγραφικά οι δεσμευόμενες ιδιωτικές κλινικές αναλαμβάνει τη διοικητική διαχείριση όλων των κλινών, χώρων και εγκαταστάσεων των ανωτέρω αναγκαστικά δεσμευόμενων κλινικών, τη διοικητική εποπτεία του προσωπικού που αναγκαστικά διαθέτει πλέον τις υπηρεσίες του για δημόσιο σκοπό, τη διαχείριση της εισαγωγής ασθενών στις κλινικές από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή αναγκαστικά δεσμευμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσοκομεία, τη μετακίνηση ήδη νοσηλευόμενων ασθενών και συντονίζει την εν γένει εποπτεία του εύρυθμου τρόπου λειτουργίας των αναγκαστικά δεσμευόμενων κλινικών.

Ο Διευθυντής της  ΜΕΘ του Νοσ. Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος  μιλώντας στην εκπομπή “Κάθε μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3 τόνισε ότι αυτή η συζήτηση για τις κλίνες των ιδιωτικών κλινικών να έχει γίνει πριν οχτώ μήνες, καθώς πλέον τα νοσοκομεία δουλεύουν στο 100% της κάλυψης των κλινών και το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όρια του.

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την καταβολή αποζημίωσης για την αναγκαστική δέσμευση από το Δημόσιο των ανωτέρω κλινικών -το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από πραγματικά περιστατικά (αριθμός και βαρύτητα κρουσμάτων), τη διάρκεια τη πανδημίας και τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν- θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος