Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (video)

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών κι επιτρέπει την εκχώρηση συγκοινωνιακού έργου που εκτελεί ο ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ, ΟΤΑ ή ιδιώτες. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη, με στάση εργασίας.

Το Συνδικάτο των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους, αλλά και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ΔΣ πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες ημέρες. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 και θα γίνει παρουσία εργαζομένων, στα γραφεία του Οργανισμού.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια

Κατά τη σημερινή 24ωρη απεργία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού

«Πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική» χαρακτήρισαν την τροπολογία που κατατέθηκε οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Σε ανακοίνωσή τους σημείωσαν ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια κάκιστης μορφής επανιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν από έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν».

Υποστήριξαν πως η νέα κατάσταση θα επιδεινώσει τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων αλλά και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες.

ΟΑΣΘ: Απεργία χωρίς αιτία

«Απεργία χωρίς αιτία» χαρακτήρισε τη κινητοποίηση των εργαζομένων η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς αναφέρεται ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία σε καμία περίπτωση δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα και φυσικά ούτε τίθενται σε αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ.».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος