Θεμιστοκλέους: Ένας στους δύο εμβολιασμένοι – Αρχίζει ο εμβολιασμός στα σπίτια

Περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Περισσότεροι από 4.626.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% επί του γενικού πληθυσμού και στο 52% επί του ενήλικου.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γιατροί να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια: έκπτωση λειτουργικότητας και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, μόνιμο κλινοστατισμό, περιπτώσεις βαριά ψυχικής ή νοητικής νόσου, π.χ. Αλτσχάιμερ.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα.

Ο εμβολιασμός κατ΄ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος