Θ. Τσούχλος: Είναι αναγκαίο να ανοίξουν τα σχολεία αλλά χωρίς τα τεστ πώς; (audio)

«Είναι αναγκαίο να επιστρέψουν τα παιδιά του Λυκείου και ειδικότερα της Γ΄ Λυκείου, εφόσον έχουν πανελλαδικές εξετάσεις περί τα μέσα Ιουνίου», είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Από τον Αύγουστο είχαμε θέσει ζητήματα για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία. Έρχονται τα τεστ από τον Απρίλιο, είναι ένα θετικό μέτρο με επικουρικό χαρακτήρα. Όπως έχει λεχθεί, κάθε Δευτέρα πρωί οι γονείς θα στέλνουν τα παιδιά με ένα είδος υπεύθυνης δήλωσης στα σχολεία. Θα συμπληρώνουν οι γονείς ότι τα παιδιά είναι καλά, ότι έκαναν το τεστ και είναι αρνητικό», ανέφερε ο κ. Τσούχλος. Στη περίπτωση που είναι θετικό ένα τεστ θα πρέπει να ακολουθεί ιχνηλάτηση, καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν σπίτι. «Αυτό αναδεικνύει το ότι αν τα παιδιά είναι μικρά τότε και οι γονείς δεν πρέπει να πάνε στην εργασία τους και σίγουρα αν βρεθεί ένα παιδί θετικό σημαίνει ότι πρέπει και οι γονείς να κάνουν αυτόματα το τεστ», σημείωσε.

Ο κ. Τσούχλος αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. «Αν εμφανιστεί σε ένα σχολείο μόνο ένα κρούσματα συνεχίζεται η κανονικότητα εφόσον φυσικά και οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στο σχολείο και οι μαθητές περάσουν αυτή τη διαδικασία. Αν ξαφνικά πληροφορηθούμε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα σε ένα σχολείο σημαίνει ότι με βάση το πρωτόκολλο θα πρέπει να κλείσουν τάξεις ακόμη και το σχολείο. Αυτό δεν πρέπει να αλλάξει μολονότι αυτό θα δημιουργεί μια ανάσχεση στη λειτουργία των σχολείων», είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο θα είναι ωφέλιμο να αφού αυτά τα τεστ θα είναι μαζικά, να γίνουν παντού. «Είναι μία θετική εξέλιξη ότι θα έλθουν τα τεστ στα φαρμακεία την επόμενη εβδομάδα, ειδάλλως αν δεν έρθουν, πώς θα ανοίξουν τα λύκεια;», υπογράμμισε.

Από τα τέλη Νοεμβρίου η κα Θεοδωρίδου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα πρέπει να προηγηθούν στους εμβολιασμούς οι εκπαιδευτικοί. Παρόλ’ αυτά είδαμε ότι μολονότι όλοι συμφωνούσαν σε αυτό, και η υπουργός Παιδείας και οι ειδικοί, κάπου λησμονήθηκε αυτό το σχέδιο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος