ertnews.gr

Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο Υγείας για «μωβ περιοχές» (video)

18/10 16:41
Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο Υγείας για «μωβ περιοχές» (video)

φώτο αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς γι΄αυτό και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σπεύδουν να συνδράμουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Εκ νέου έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την ώρα που τέσσερις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα προσθήκης “μωβ περιοχών” στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Δεν υπάρχουν επομένως στο τραπέζι προσώρας νέα μέτρα τα οποία να εξετάζονται, πέραν κάποιων εξειδικεύσεων στα όσα ήδη έχουν αποφασιστεί για τους εμβολιασμένους.

Και ενώ  γίνεται και πάλι συζήτηση για καθιέρωση «μωβ περιοχών» στη χώρα, οι οποίες είναι ένα βήμα πριν τις «κόκκινες περιοχές», με χαρακτηριστικά την εγρήγορση και εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων με πρώτο την χρήση μάσκας παντού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δηλώνει ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο για «μωβ περιοχές». ” Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, αλλά στο επίπεδο συζήτησης της πολιτικής ηγεσίας με τους επιστήμονες, θέμα αλλαγής μοντέλου από αυτό που ανακοινώσαμε πριν από 10 μέρες, δεν υπάρχει” ξεκαθάρισε.

Νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας, που θα εξειδικεύουν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ πριν δέκα ημέρες και αφορούν στο άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για τους πλήρως εμβολιασμένους, προανήγγειλε στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

To Σαββατοκύριακο τρεις νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 έως 39 ετών έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ένας ακόμη θάνατος νέου ανθρώπου καταγράφηκε  στο νοσοκομείο του Ρίο. Πρόκειται για άνδρα  32 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας τους πρώτους μήνες του 2022, αναμένονται τα φάρμακα κατά του κορονοϊού. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει πληθώρα από αυτά και ότι το πιο σημαντικό μέτρο κατά της πανδημίας παραμένει ο εμβολιασμός.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι διαχειρίσμη η κατάσταση με τα περιστατικά covid-19, ενώ υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα η οποία διευρύνεται, για μεταφορά ασθενών με γενικά περιστατικά στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας θα υπάρχει απλοποίηση για τους μεικτούς χώρους, στους οποίους βρίσκονται και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέτρο θα αφορά στο θέμα της πληρότητας και το  επόμενο θα είναι η ισχυρή σύσταση για ενισχυμένη μάσκα σε χώρους όπως τα θέατρα, οι  κινηματογράφοι – εκεί όπως μπαίνουν ήδη με μάσκα και rapid test οι ανεμβολίαστοι – στα αεροδρόμια και στα Μέσα Μεταφοράς.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Νόρα Μολυβιάτη

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version