Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Με self test η είσοδος σε κλειστούς χώρους για τους ανήλικους – Τι είπε για ΚΥΑ και υποχρεωτικότητα

Με self- test θα γίνεται από αύριο το πρωί η είσοδος σε κλειστούς χώρους των ανηλίκων – των παιδιών έως 12 ετών που δεν εμβολιάζονται ακόμη και των εφήβων έως 17 ετών- διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, όπως θα αναφέρεται και στην σχετική Κ.Υ.Α, που θα εξειδικεύει τα μέτρα της κυβέρνησης. Επιπλέον αναφερόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας στον ενάμιση χρόνο της πανδημίας τόνισε  πως “Η κυβέρνηση έχει με την εκκλησία την απαραίτητη καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει” και εξήγησε γιατί δεν είχαν συμπεριληφθεί οι Εκκλησίες  στους χώρους, όπου οι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να εισέρχονταν με rapid test.

Οπότε, σχετικά με τη χθεσινή εγκύκλιο της Δ.Ι.Σ. και για το γεγονός ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί οι Εκκλησίες στους κλειστούς χώρους όπου για την είσοδο σε αυτές  να είναι απαραίτητη η διενέργεια  rapid test, για τους ανεμβολίαστους,  είπε πως “υπάρχει και μια διαδικασία αυτορρύθμισης σε κάποια θέματα”. Για δε τα σούπερ μάρκετ, όπου ισχύει το ίδιο, ανέφερε πως εξαιρέθηκαν γιατί  “εντάσσονται στο πλαίσιο των απαραίτητων δραστηριοτήτων της καθημερινότητας και ζωής μας”.

Τα όρια της υποχρεωτικότητας είναι πεπερασμένα είπε όσον αφορά στον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. “Είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ε.Ε που είχε εισαγάγει κανόνες υποχρεωτικότητας για το υγειονομικό προσωπικό, ως οφείλαμε γιατί αφορούσε τη δημόσια υγεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων” επεσήμανε. “Από εκεί και πέρα θεωρεί η κυβέρνηση ότι το μέτρο αυτό δεν μπορεί να επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες γιατί, πέραν των νομικών θεμάτων, θα πρέπει να γίνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση, κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν οι κρίσιμες υπηρεσίες του κράτους αλλά και η ιδιωτική οικονομία εάν θέσεις τέτοιους περιορισμούς”.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επενδύσει από την αρχή στην αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας” ανέφερε. “Δεν θυμάμαι κάποιες δηλώσεις στήριξης. Δεν υπήρξε κάποια εποικοδομητική και παραγωγική πρόταση, ακόμη και για τον εμβολιασμό, παρότι είναι καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έγινε αντιληπτό από την αρχή ότι αυτό αποτελεί μια εθνική υπόθεση”.

Όσον αφορά για το εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας για τα νοικοκυριά αλλά και για τις επιχειρήσεις που έχει ενσκήψει, απάντησε ότι “Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή ενεργειακή κρίση, πρωτόγνωρη από τη δεκαετία του -70. Η απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ήταν ότι κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος” και επανέλαβε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τους ευάλωτους. Όμως επεσήμανε ότι όπως επιβεβαιώθηκε σε σχετική συζήτηση στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο “Αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μία πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη” και τόνισε ότι “οι ανανεώσιμες πηγές σημαίνει φτηνή ενέργεια”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος