Σύσκεψη φορέων για την Υγεία στο Θριάσιο Πεδίο

Ανοιχτή σύσκεψη για την Υγεία, διοργανώνουν σωματεία της περιοχής του Θριασίου Πεδίου, την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 6.30μμ στο Γραφείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αισχύλου 10, Ελευσίνα) με στόχο την οργάνωση κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης): “Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν». Οι δημόσιες μονάδες υγείας, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε”.

Στο ίδιο θέμα το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο αναφέρει: “Οι επικουρικοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού εκτός από τα υπόλοιπα καθημερινά τους έξοδα, επιβαρύνονται και για τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο εργασίας τους.

Απλήρωτες είναι, επίσης, στους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι εφημερίες και η αποζημίωση για εργασία νυχτερινή και σε αργίες – Κυριακές από το Δεκέμβριο 2018. Ενώ, δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για την μισθολογική εξέλιξη των συναδέλφων μετά την 1η Ιανουαρίου 2018. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκκρεμούν εδώ και μήνες οι αιτήσεις τριών εργαζομένων για την αναγνώριση προϋπηρεσίας της.

Αντίστοιχα, στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Ελευσίνας υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός (αποσπασμένος από το Κέντρο Υγείας) και οι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παραμένουν απλήρωτοι.
Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων στις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της Ελευσίνας να αναγκάζονται να προσφεύγουν στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης”.

Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο ως προς το διεκδικητικό τους πλαίσιο τονίζουν: “Ζητάμε από τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► να ενταχθεί η ΤΟ.Μ.Υ. Ελευσίνας στο Κέντρο Υγείας ως αποκεντρωμένη μονάδα του, να εξασφαλιστεί μόνιμη, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και να ενισχυθεί με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων (π.χ. παθολόγους, ορθοπεδικούς, χειρουργούς, καρδιολόγους, παιδιάτρους)
► να πληρωθούν άμεσα οι επικουρικοί εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και οι εργαζόμενοι της ΤΟ.Μ..Υ Ελευσίνας και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή
► να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή
► να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απρόσκοπτη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων και την αναγνώριση τυχόν προϋπηρεσίας τους
Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου, εντελώς δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, θα πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συντονισμό και με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος