Συνελήφθησαν 207 άτομα τον Αύγουστο, στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή της Ακρόπολης

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν συνολικά 207 άτομα, τον Αύγουστο, τα οποία κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, στο πλαίσιο των καθημερινών αστυνομικών δράσεων στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν συνολικά 3.539 άτομα και 55 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 2.844 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 164. Τα δέκα για κλοπές-διαρρήξεις, ένας για ληστείες, εννέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένδεκα για καταδικαστικές αποφάσεις, 48 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 74 για παραεμπόριο, τέσσερις για λαθρεμπόριο και έξι για διάφορα άλλα αδικήματα.

Επίσης, κατασχέθηκαν 185 γραμμάρια κάνναβης, 4,4 γραμμάρια ηρωίνης, 42 ναρκωτικά δισκία, δύο όπλα, 252 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 37 συσκευασίες καπνού, 12.929 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 225 ευρώ.

Όσον αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ελέγχθηκαν 2.152 άτομα και 511 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 154 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 43. Τρία για ληστεία, ένδεκα για κλοπές-διαρρήξεις, πέντε για παράβαση του νόμου περί όπλων, 18 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δύο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, τρία για καταδικαστικές αποφάσεις και ένα για λοιπά αδικήματα. Τέλος, κατασχέθηκαν 455 γραμμάρια κάνναβης και έξι όπλα.

Σύλληψη 21 ατόμων τον Αύγουστο στο Πεδίον του Άρεως

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης του Πεδίου του Άρεως. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Πεδίου Άρεως και γύρω από αυτό πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ειδικές αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Αύγουστο, ελέγχθηκαν 1.689 άτομα, προσήχθησαν 1.513 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 21. Τα τρία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, 15 για παράβαση του νόμου περί για αλλοδαπών, 1 για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου, 1 για διωκτικά έγγραφα και 1 για διάφορα άλλα αδικήματα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικά δισκία, καθώς και 250 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος