Συνελήφθη δικηγόρος επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Συμμετείχε στην Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και συνελήφθη στο Καρπενήσι επειδή έσβηνε σε τοίχο, σύνθημα της οργάνωσης.

Συνελήφθη δικηγόρος επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής ΑυγήςΠρόκειται για το δικηγόρο Τάκη Ζώτο, που κατηγορείται για “διακεκριμένη περίπτωση φθοράς”. Αργότερα ο κ. Ζώτος αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος: “Με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Καρπενησίου μου απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος (δηλ του τοιχείου από όπου έσβηνα τα ναζιστικα σύμβολα της χρυσής αυγής) προς δόξα της νομικής «επιστήμης», αλλά δυστυχώς για την ένδοξη ελληνική αστυνομία διέφυγα την αυτόφωρη διαδικασία και την διανυκτέρευση στο κρατητήριο του οικείου ΑΤ λόγω δικηγορικής ιδιότητας”.

Επίσης στο πρόσφατο συνέδριό της η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με αφορμή τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ψήφισε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα: “Το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ζητάει την επιτάχυνση των διαδικασιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Καταδικάζουμε κάθε επίθεση και κάθε απειλή σε βάρος συναδέλφων, αλλά και δημοκρατικών πολιτών, προσφύγων και μεταναστών.

Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ζητάει από τα ΜΜΕ να μην αντιμετωπίζουν τους υπόδικους και κατ’ ομολογίαν δολοφόνους ως πολιτικό κόμμα, αλλά ως εγκληματική οργάνωση και να σταματήσει η προβολή τους, πλην των θεμάτων που αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση τους”.

Σχετική είδηση: Η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο ert.gr με αφορμή την επανέναρξη της δίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος