Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Κάλεσμα για εμβολιασμό σε κληρικούς και πιστούς

Ιδιαίτερα κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σε αυτή, για το πως θα μπορούσε η εκκλησία να συμβάλει στον εμβολιασμό κληρικών και πιστών και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτό που αναμένεται να αποφασιστεί, είναι η έκδοση εγκυκλίου, που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν, να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η εγκύκλιος αυτή θα σταλεί στις μητροπόλεις και από εκεί σε όλους τους ναούς για να διαβαστεί σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος και αρκετοί ιεράρχες από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος αρκετές φορές έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του υπέρ του εμβολιασμού, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί ενώ έχει επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τους ειδικούς προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας

Αύριο θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Η σύνοδος θα ενημερωθεί και για τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος