Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στο Δρομοκαΐτειο (video)

Αντικαταστάθηκαν οι δόσεις των εμβολίων που καταστράφηκαν και συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός στο Δρομοκαΐτειο. Λόγω της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε και οδήγησε στην πτώση της απαιτούμενης θερμοκρασίας για τη διατήρησή τους, καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων.

Την ίδια ώρα επικρατεί συναγερμός από την εκτίμηση ότι βρετανικό στέλεχος θα επικρατήσει έναντι των άλλων είναι 40% πιο μεταδοτικό, ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, αφού όσο μεγαλύτερη η διασπορά τόσο μεγαλύτερη και η πίεση από τις εισαγωγές. Στο 63-64% βρίσκεται η πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ στη Σωτηρία είναι 72% με το νοσοκομείο να δέχεται και περιστατικά από κοντινές περιοχές όπως η Χαλκίδα και η Βοιωτία. Σχεδόν 100% είναι ηστη Σωτηρία η πληρότητα στις απλές κλίνες κορονοϊού

Τα μεταλλαγμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στη χώρα μας αφορούν την περίοδο του τέλους Δεκεμβρίου και δείχνουν ότι υπάρχει στην κοινότητα η βρετανική μετάλλαξη, που αναμένεται να επικρατήσει έναντι της προηγούμενης μορφής του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος