Συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της εικόνας του παραλιακού μετώπου (video)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες των ειδικών συνεργείων και των εθελοντών για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και των παραλιών στην Αττική και τη Σαλαμίνα. Από το “Αγία Ζώνη 2” έχουν ήδη απαντληθεί 1.550 κυβικά καυσίμων ενώ σήμερα αναμένεται νέο πλοίο να συνεχίσει την απάντληση των καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο. Εν τω μεταξύ, ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που συμμετείχε έως τώρα στην απάντληση συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το απόγευμα, καθώς κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ» για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάσχεση της ρύπανσης.

Η προσπάθεια είναι γιγαντιαία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια κινητοποίηση στην Ελλάδα είπε, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημερώνοντας τη Βουλή για την κατάσταση στον Σαρωνικό, τονίζοντας ότι η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική σε ένα μήνα από τώρα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αντιμετώπιση γίνεται με μηχανικά μέσα “ώστε να μην πέσει ούτε ένα κιλό χημικών στο νερό” και καταλόγισε στην αντιπολίτευση μη βάσιμες κατηγορίες, καθώς υπήρξε κινητοποίηση χωρίς κανείς δεν λέει τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε. Ο Κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή υποβάθμιση του μεγέθους της καταστροφής.

Έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν μπάνιο στις παραλίες έκανε μέσω της ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι όσο οι ακτες παραμένουν μολυσμένες ο δήμος θα διαθέτει δωρεάν την δημοτική πισίνα.

Την ίδια ώρα, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχουν καθημερινά τα αλιεύματα  μετά τη ρύπανση στο Σαρωνικό. Συνεχίζουμε μακροσκοπικούς ελέγχους στα ψάρια, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης, είπε ο Γ. Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στην ΕΡΤ.

Πηγή ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος