Συνάντηση εργοδοτικών φορέων-εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά (video)

Σε κλίμα συναίνεσης ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των εργοδοτών, για τις αλλαγές που έρχονται τον Σεπτέμβριο στα εργασιακά.

Την Τετάρτη, οι εμπειρογνώμονες συναντήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη Μαρίνα Παπαδάκη, ο καθηγητής Γιάννης Κουκιάδης, ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στην επιτροπή, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Στη συζήτηση τέθηκε κυρίως το ζήτημα της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης, όλοι οι φορείς ζήτησαν ομόφωνα την επαναφορά της «αρμοδιότητας» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή ζήτησαν οι αποφάσεις για τους κατώτατους μισθούς και για την επεκτασιμότητα να λαμβάνονται έπειτα από διαπραγμάτευση των ανωτέρω ενώσεων με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο να επέλθει εξίσωση των όρων στην ελληνική αγορά όσον αφορά τη μεταβολή των μισθών.

Όπως τόνισε, για ομαδικές απολύσεις, τριετίες και για 13ο και 14ο μισθό επί της ουσίας δεν έγινε συζήτηση, αφήνοντας να διαφανεί ότι οι εργοδότες στο κομμάτι των ομαδικών απολύσεων δεν επιθυμούν αλλαγή πλαισίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος