Άγιος Όρος: Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού – Έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή Τσιόδρα

Τουλάχιστον 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί πραγματοποιείται στις Καρυές του Αγίου Όρους σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου με αντικείμενο την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Δεν αποκλείεται, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να ανακοινώσει μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν και το εκ νέου κλείσιμο της χερσονήσου του Άθω για τους προσκυνητές.

Τουλάχιστον 8 κρούσματα κορονοϊού  επιβεβαιώθηκαν χθες στη Μονή Αγίου Παύλου, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας 85χρονος μοναχός μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς υποφέρει και από υποκείμενο νόσημα και η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή. Και οι 8 μοναχοί μετέβησαν στο Άγιο Όρος από τη Ρωσία.

Τουλάχιστον 1 κρούσμα εντοπίστηκε σε άλλη μονή, στη μονή Χελανδαρίου και άλλο 1 στη Λακοσκήτη, στην περιοχή της Προβάτας.

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Ήδη έχει μεταβεί στο Άγιο Όρος κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων καθώς εκφράζονται φόβοι ευρείας διασποράς του ιού.

Πηγή ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ