Συναγερμός στην Πέλλα μετά τα 114 κρούσματα σε εργοστάσιο (video)

Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Πέλλα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου μαζί με τη διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Ο γενικός γραμματέας θα έχει σύσκεψη το απόγευμα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Το εργοστάσιο έκλεισε με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και θα παραμείνει κλειστό έως τις 11 Οκτωβρίου ενώ στελέχη του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή και διενεργούν επιτόπιους ελέγχους ενώ σε εξέλιξη είναι και ιχνηλατήσεις.

Όπως μετέδωσαν οι ειδήσεις της ΕΡΤ, από χθες το βράδυ άρχισαν τα ενημερωτικά τηλεφωνήματα από ιδιωτική μικροβιολογική εταιρεία στην οποία είχε αναθέσει η επιχείρηση την εξέταση όλων των εργαζόμενων με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 114 κρούσματα κορονοϊού. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είχαν εντοπιστεί δέκα κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών, δεν υπήρξε πρόβλημα και συνέχισε να λειτουργεί.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου ενώ θα γίνουν απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στην Αθήνα, κλειστό θα παραμείνει το Βυζαντινό Μουσείο καθώς εντοπίστηκε υπάλληλος θετικός στον κορονοϊό.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης, Θεοδώρα Τσιόπρα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Κατέληξε ηλικιωμένος του γηροκομείου στην Αθήνα – 114 κρούσματα στην Πέλλα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος