Συναγερμός για τους ανεμβολίαστους – Η 3η δόση και η έκκληση του πρωθυπουργού για συμμετοχή στον εμβολιασμό

Ολοένα και δυσκολότερες γίνονται οι εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς της Βόρειας Ελλάδας. Η πληρότητα στις Μονάδες Eντατικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης αγγίζει το 100%, με τη συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευομένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Στη Λάρισα, διασωληνώθηκε έγκυος που διανύει τον 6ο μήνα της κύησης. Η 40χρονη είναι νοσηλεύτρια που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Πάνω από 6.000 και σήμερα οι νέες μολύνσεις από κορονοϊό: 6.150 νέα κρούσματα, 431 διασωληνωμένοι, ενώ 49 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη.

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το ενδεχόμενο νόσησης ανεμβολίαστων πολιτών.

“Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να νοσήσουν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους άνω των 18 ετών. Η αναμνηστική δόση είναι εξίσου σημαντική όσο και οι πρώτες δύο, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

“Θα επιμείνουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της ενισχυτικής τρίτης δόσης. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η 3η ενισχυτική δόση που θα ανοίξει για όλο τον πληθυσμό από την Παρασκευή. Ενθαρρύνουμε, ζητάμε να σπεύσει να κάνει την Τρίτη δόση”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Το ενδεχόμενο απώλειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά τους 6 μήνες από τη β` δόση του εμβολίου, συζητά η επιστημονική κοινότητα.

“Θα πρέπει να παύσει να ισχύει μετά τους 6 μήνες και να ανανεώνεται μετά την τρίτη δόση”, αναφέρει ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Μιχάλης Βασιλάκης, Βασίλης Σιώμος
Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος