Σύλληψη 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου στον νομό Μεσσηνίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητά μέσα αποθήκευσης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος