Συλλήψεις για κατοχή κροτίδων από ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό (video)

Περισσότερες από 2.000 κροτίδες, ποσότητα πυρίτιδας, καθώς και πυροκροτητές βρέθηκαν στην κατοχή 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην Καλαμάτα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Συνελήφθησαν, στο μεταξύ, στο Περιστέρι Αττικής, πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας 16χρονος, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Μεγάλη ποσότητα κροτίδων κατείχε 52χρονη, η οποία συνελήφθη σε περιοχή της Αιγιαλείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σε περίπτερο στο οποίο εργαζόταν, ως προσωρινά υπεύθυνη, η 52χρονη, βρήκαν 50 κροτίδες, ενώ από το αυτοκίνητο της κατασχέθηκαν συνολικά 1.150 κροτίδες. Στους νομούς Δράμας και Καβάλας, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές, ηλικίας 55 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν 6.006 παιδικά αθύρματα.

Από τα μέσα Μαρτίου έχουν συλληφθεί 55 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τα πυροτεχνικά είδη.

Στη σύλληψη ενός 43χρονου Έλληνα, για παράνομη κατοχή κροτίδων, προχώρησαν στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο στον 43χρονο, διαπιστώθηκε ότι έφερε εντός σακιδίου 31 μαύρες κροτίδες μήκους επτά εκατοστών, τρεις κόκκινες μήκους επίσης επτά εκατοστών και οκτώ κροτίδες μήκους δεκατεσσάρων εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, ένας 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Ναυπλίου στη λιμενική εγκατάσταση Μετοχίου Αργολίδας. Ο 39χρονος βρέθηκε να φέρει 150 κόκκινες κροτίδες και έξι πυροτεχνήματα. Προανάκριση διενεργείται από τις κατατόπους Λιμενικές Αρχές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος