Στις 6μμ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια τα μέλη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Στόχος τους όπως αναφέρουν, “η ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου”. Η ημερομηνία για το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο επιλέχθηκε διότι είναι η Παγκόσμια Ημέρας του Εκπαιδευτικού.
Επίσης η ΟΙΕΛΕ “καλεί τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 μμ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού.
Κεντρικό σύνθημα της Ομοσπονδίας: «Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό, δεν πωλείται».
Σε μία άλλη προσέγγιση του επετειακού χαρακτήρα της 5ης Οκτωβρίου, αυτή της συμβολής των εκπαιδευτικών στην προστασία του περιβάλλοντος, η HELMEPA αναφέρει πως “τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.
Στις 5 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά αγώνα για να εκπαιδεύσουν σωστά τη νέα γενιά, πολλές φορές ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994, με σκοπό να τιμήσει το πολύτιμο έργο τους και να τους θέσει στο επίκεντρο μαζί με τις ανάγκες τους.
Το φετινό θέμα εορτασμού «Ελευθερία στη διδασκαλία, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», (Teaching in Freedom, Empowering Teachers) επιβεβαιώνει ξανά ως κορυφαία προτεραιότητα σε όλες τις στρατηγικές εκπαίδευσης και ανάπτυξης, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών για να μπορέσουν να προσφέρουν σε κάθε μαθητή την εκπαίδευση που δικαιούται.
Η HELMEPA – η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, που λειτουργεί πανελλαδικά το ετήσιο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» από το 1993, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους 3.600 Δασκάλους και Νηπιαγωγούς που έχουν συμμετάσχει εθελοντικά και έχουν στηρίξει το Πρόγραμμα μέχρι σήμερα και τους εύχεται υγεία και δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος