Συλλαλητήρια συνδικάτων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης 24/10 η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Κεντρικό τους σύνθημα ήταν «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε – απεργούμε», οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων «να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο».

«Ουσιαστικά συνεχίζουμε την κινητοποίηση σήμερα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του, γιατί βασικά πιστεύουμε ότι προκαλεί μειώσεις μισθών. Η ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η κατάργηση του ΟΜΕΔ, ενός όπλου που είχαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα να διεκδικούν. Όλα αυτά οδηγούν σε μειώσεις μισθών. Οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν διαφοροποιήσεις μισθών ανά περιοχή, δημιουργούν τεράστια προβλήματα και θεωρούμε ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο χτυπάει στην καρδιά του εργατικού κόσμου», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς.

Παράλληλα σημείωσε : «Δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε. Το βασικό μας και μέλημα αλλά και η βασική μας υποχρέωση, είναι να πείσουμε τον κόσμο και να καταλάβει, τι σημαντικό πράγμα είναι η προστασία των δικαιωμάτων του και οι κλαδικές του συμβάσεις. Τα μαξιλάρια δηλαδή, που του δίνει ο νόμος για να προστατεύσει τον μισθό του».

Καταλήγοντας, ο κ. Μυλωνάς τόνισε: «Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει έρθει με πολλή φόρα και ετοιμάζει το ασφαλιστικό και άλλα πράγματα για φορολογικά, οπότε νομίζω ότι θα είμαστε στους δρόμους για πολύ μεγάλο διάστημα».

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και συνδικάτα που μετέχουν στο ΠΑΜΕ, με τόπο συγκέντρωσης τα Προπύλαια. Aκολούθως οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν και έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου το παρόν έδωσε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε μιλήσει για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Στη συγκέντρωση ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: “Το μήνυμα που έρχεται από αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο εδώ στο Σύνταγμα είναι ότι ο αγώνας ουσιαστικά από απόψε ξεκινά. Δεν τελειώνει με την ψήφιση από μια σαθρή κυβερνητική πλειοψηφία αυτού του εγκληματικού πολυνομοσχεδίου ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό μας.
Ο αγώνας ξεκινά. Στην πράξη θα καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους, όλους τους αντιλαϊκούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), τονίζοντας “διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο των επενδυτών, της μεγαλοεργοδοσίας, που τσακίζει τις κλαδικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων”.

Συγκέντρωση έκανε και η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος