Συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ έξω από τη Βουλή

Σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ το απόγευμα της Τετάρτης 27/11.  Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη επιχείρηση.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξαιρείται το νησί της Ρόδου μετά την κήρυξη του σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους στη Βουλή, όπου απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας παραβίαση συνταγματικών αρχών σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο αρμόδιος υπoυργός Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσουν οι τράπεζες και η ελληνική οικονομία. Απαντώντας στην ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην νομολογία του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία σε νομοθετικές ρυθμίσεις μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης εργαζομένων εάν το επιβάλει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με πρόσχημα τη σωτηρία της ΔΕΗ αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή φωτο & videο: ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος