Συγκέντρωση φορέων για τη στελέχωση των δομών Υγείας σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Στην Πλατεία Ηρώων Νέας Περάμου, καλούν σε συγκέντρωση για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 6μμ, το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Nοσοκομείου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με διεκδίκηση “να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία, να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να ενισχυθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο με προσωπικό”.

Ήδη για το θέμα αυτό έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις μαζικών φορέων στην περιοχή (26/9 και 4/10 στα Μέγαρα), ενώ στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: “Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή, παρά τις κυβερνητικές «υποσχέσεις», παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και την ανυπαρξία δημόσιας μονάδας υγείας στη Ν. Πέραμο”.

Επίσης επισημαίνουν πως “στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων, αν και ο οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, που είναι η βάση για την 24ωρη λειτουργία, σήμερα να υπηρετούν μόνο 2, από τους οποίος ο ένας έχει ουσιαστικά μετακινηθεί από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλεποχωρίου.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες βασικές ειδικότητες γιατρών. Για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας οφθαλμίατρος, γυναικολόγος ή ψυχίατρος. Υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, μόνο μία επικουρική ακτινολόγος και μια μικροβιολόγος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα εργαστήρια του κέντρου υγείας.

Ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αρκετοί από τους γιατρούς και υπόλοιπους εργαζόμενους είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (είτε επικουρικοί είτε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ) και κινδυνεύουν με απόλυση”.

Την εικόνα στην περιοχή συμπληρώνει η υποστελέχωση του Θριασίου νοσοκομείου, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση “οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό ξεπερνούν τις 120”.

Φωτο αρχείου

Σχετική είδηση: Θριάσιο: Σύσκεψη για τη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Ν. Πέραμο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ