Συγκέντρωση φοιτητών για την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ – Απρόκλητη επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ

Κουκουλοφόρος κατεβαίνει τα σκαλιά της κεντρικής πύλης του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κρατάει μπουκάλι και τρέχει προς το συνεργείο της ΕΡΤ που καταγράφει με την κάμερα τις θέσεις των φοιτητών.

Κρύβει το πρόσωπό του με μάσκα, φοράει γάντια και τον ακολουθούν άλλοι κουκουλοφόροι. Ο οπερατέρ Κώστας Παπαδάτος τους βλέπει, κλείνει την κάμερα και απομακρύνεται μαζί με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελίνα Κολύβα.

Ακολουθεί επίθεση με μπουκάλια και καφέδες, ενώ ένας κουκουλοφόρος επιχειρεί να αρπάξει την Ελίνα Κολύβα από την τσάντα και να της πάρει το μικρόφωνο.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος περιέγραψε:

«Ερχόντουσαν άτομα με κουκούλες, εκσφενδόνισαν εναντίον μας καφέδες και μπουκάλια, μου άρπαξαν το μικρόφωνο της ΕΡΤ αλλά κατάφερα να το κρατήσω και να μην μου το πάρουν».

Εν τω μεταξύ, οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ρίξουν τοίχο στον 3ο όροφο του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να φτιάξουν παράνομο στέκι, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στις 24 Ιανουαρίου.

Φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας αλλά και για τη μη αποπομπή από το Πανεπιστήμιο του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους και κατηγορείται για τοκογλυφία και εκβιασμούς.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι 15 συλληφθέντες από την εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Οι πρώτοι 400 αστυνομικοί που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή Αστυνομία ξεκινούν εκπαίδευση την ερχόμενη Δευτέρα στις Σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή.

Οι γυναίκες και οι άντρες που θα φυλάνε τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα φορούν πράσινη στολή, δεν θα φέρουν όπλα αλλά θα έχουν στον εξοπλισμό τους γκλοπ και χειροπέδες.

«Έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Ξεκινά η εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ κρίσιμη, ειδική, καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής του Σώματος αυτού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Το κυβερνητικό αδιέξοδο στην πανδημία ξυπνά το δράκο του αυταρχισμού στα Πανεπιστήμια. Ακόμα μια φορά: όχι σε 400 ροπαλοφόρους στα πανεπιστήμια. Στη θέση τους 400 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και υγειονομικοί στα νοσοκομεία!», σχολίασε ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών περιλαμβάνει σενάρια προσομοίωσης επεισοδίων μέσα σε Πανεπιστήμια και διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.

Καθηγητής ΑΣΟΕΕ: Υπήρξα στόχος εγκληματικής επίθεσης

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του καθηγητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κουκουλοφορους εν ώρα μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ο καθηγητής κάνει λόγο για εγκληματική επίθεση σε βάρος του και για συκοφαντίες που ακολούθησαν του ξυλοδαρμού του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Υπήρξα στόχος προκλητικής εγκληματικής επίθεσης σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο την ώρα της διδασκαλίας. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές με τις οποίες και συνεργάζομαι».

Ο καθηγητής παραδέχεται ότι έχει οικονομικές διαφορές με συνάδελφό του καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πρώην συνεταίρο του (είχαν μαζί χρηματιστηριακή εταιρία στο Βουκουρέστι) τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από μία σειρά από συκοφαντίες σε βάρος του.

«Ο αντίδικός μου επινόησε και ισχυρίστηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε χρόνια μετά το δήθεν ‘περιστατικό’, ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. Ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί σε βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο ή γονέα», υποστηρίζει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που δεν έχει περατωθεί ακόμη, ενώ σας θυμίζω ότι ο καθηγητής έχει κατηγορηθεί και για τοκογλυφία και εκβιασμό από τον ίδιο συνάδελφό του.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος