Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ahed Tamini

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Μοναστηράκι στις 6.30 μ.μ. καλεί η Διεθνής Αμνηστία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ahed Tamimi.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ζητάμε από το Ισραήλ:

Να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.
Να διασφαλιστεί πως τα παιδιά από την Παλαιστίνη δεν θα υπόκεινται σε κράτηση ή φυλάκιση, εκτός κι αν πρόκειται για περιπτώσεις όπου είναι εμφανώς απαραίτητο και ως έσχατη λύση ανάγκης για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα

Η Ahed είναι μόνο ένα από τα 350 παιδιά από την Παλαιστίνη που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης στο Ισραήλ, ενώ οι υποθέσεις τους δικάζονται στο στρατοδικείο.

Η σύλληψη και κράτησή της φανερώνει το πώς παραβιάζει το Ισραήλ τις διεθνείς υποχρεώσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί η Ahed με φυλάκιση εξαιτίας της ακτιβιστικής της δράσης ενάντια στις αποδεδειγμένα καταπιεστικές συνθήκες κατοχής που επικρατούν στην περιοχή.

Γι’ αυτούς του λόγους, η Διεθνής Αμνηστία σας καλεί να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας στην Ahed Tamimi και στα υπόλοιπα παιδιά από την Παλαιστίνη και να παραβρεθείτε στη διαμαρτυρία ενάντια στις ισραηλινές αρχές που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μοναστηράκι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος