Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας-Από 16:30 κλειστό το μετρό “Σύνταγμα”-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αυστηρά μέτρα έχει λάβει η Αστυνομία για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια το απόγευμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχουν επιστρατευτεί περίπου 1.500 αστυνομικοί, droneς και ελικόπτερα. Σε κλοιό ασφαλείας το Προεδρικό  Μέγαρο, το Μαξίμου, αλλά και η Βουλή, για την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των βουλευτών. Θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κλειστός είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση από τις 18:00 έξω από την Βουλή χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) όπου και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικάνικη πρεσβεία και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το μεσημέρι θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών οργανώνει το ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη, στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη Λάρισα στις 18:30 στην πλατεία ΑΤΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος