Στον τελικό του Ντουμπάι Όπεν και στο τοπ 10 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Μαχητικός και ασυμβίβαστος με την ιδέα της ήττας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς (Νο 23 στον κόσμο) και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του όπεν τουρνουά του Ντουμπάι. Η επικράτησή του, πέραν του ότι του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τρίτο επαγγελματικό τίτλο στην καριέρα του, του εξασφαλίζει άνοδο μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (4/3), κάτι που σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς θα βρίσκεται πλέον στην κορυφαία δεκάδα του παγκόσμιου τένις!

Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6-4 και δέχθηκε νωρίς “break” στο δεύτερο, όμως βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει και να πάρει τη νίκη στον ημιτελικό με 4-6, 7-6 (7/4), 7-6 (7/4).

Στον τελικό του Ντουμπάι Όπεν και στο τοπ 10 του κόσμου ο Στέφανος ΤσιτσιπάςΣτον τελικό του Σαββάτου (2/3), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον 38χρονο Ελβετό τον περασμένο Ιανουάριο, στο Australian Open.

Τα συγχαρητήριά της για την είσοδο του Έλληνα αθλητή στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις έστειλε μέσω ανάρτησής της στο twitter, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος