Στον Ασπρόπυργο θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού (video)

Σύγχρονες φυλακές, βάσει των διεθνών προτύπων, αναμένεται να δημιουργηθούν στην έκταση αυτή των 93 στρεμμάτων στην παλιά Νατοϊκή Βάση του Ασπροπύργου.

Η έκταση της βάσης που προτείνει η επιτροπή είναι 93 στρέμματα, μέσα στα οποία θα κτιστούν δύο κτίρια, όπου θα κρατούνται κυρίως υπόδικοι, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και ενώ η περιοχή του Αυλώνα απορρίφθηκε λόγω της μεγάλης απόστασης από την Αθήνα, η ειδική επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατέληξε στο σημείο αυτό, ως το καταλληλότερο για να ανεγερθεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η νατοϊκή βάση στον Ασπροπύργο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Βρίσκεται έξω από τον αστικό ιστό, κοντά όμως στο Θριάσιο νοσοκομείο και μια ανάσα από την Αττική οδό που θα επιτρέπει, μέσα σε λίγα λεπτά, να γίνονται οι μεταγωγές των υποδίκων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν στα πρότυπα των φυλακών της Νορβηγίας. Θα διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, ηλεκτρονικά κελιά και κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ενώ θα δίνεται έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων.

Θα δημιουργηθούν φυλακές υποδίκων και όχι σωφρονιστικό κατάστημα εκτίσεως ποινών.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, οι εισηγήσεις της επιτροπής στρέφονται προς το ενδεχόμενο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος