Στο Μάτι αύριο 12μελής ομάδα Αυστραλών ειδικών

Με τη 12μελή ειδική ομάδα Αυστραλών (πυροσβεστών, εμπειρογνωμόνων ανάλυσης επιπτώσεων καταστροφών και ερευνητών) που ήλθαν στη χώρα μας από την Αυστραλία, προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής στο Μάτι Αττικής, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

«Όλα ξεκίνησαν από μια επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τη μετέπειτα τηλεφωνική τους επικοινωνία την προηγούμενη εβδομάδα. Συνεννοήθηκαν για την αποστολή αυτής της ομάδας των ειδικών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης η ομογένεια μας» ανέφερε ο κ. Κουίκ καλωσορίζοντας τους Αυστραλούς εμπειρογνώμονες και μετέφερε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επιπλέον ο κ. Κουίκ στην έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αδελαΐδας, να προσφέρουν τα έσοδα των εισιτηρίων των δέκα αγώνων της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν είναι μόνοι οι Έλληνες της Διασποράς, αλλά είναι επίσης και οι Αυστραλοί. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 αυστραλιανών δολαρίων.

Ο σκοπός της αποστολής μας στην Ελλάδα είναι να βοηθήσουμε να δούμε από πού προκλήθηκε η πυρκαγιά και να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να ανακάμψουν από αυτή την τρομερή κατάσταση» δήλωσε ο Τζος Τέρνερ, επικεφαλής του κλιμακίου των 12 Αυστραλών εμπειρογνωμόνων ανάλυσης επιπτώσεων καταστροφών.

Η αποστολή Αυστραλών πυροσβεστών και διασωστών είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ και την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, την Τετάρτη το βράδυ. Αύριο θα μεταβούν στην Ανατολική Αττική για να δει από κοντά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πυρκαγιές.

Τέλος, επισημαίνεται ότι την ώρα που ξεκινούσαν οι 12 Αυστραλοί ειδικοί για την Ελλάδα, την ίδια ώρα μία άλλη 10μελής αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων ξεκινούσαν για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος