Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές (video)

   Στο “κόκκινο” παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν μόνο τέσσερις κλίνες διαθέσιμες στις ΜΕΘ, από τις 25 συνολικά για ασθενείς με covid 19, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 100 άνθρωποι με κορονοϊό.
  Στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, συνεχίζουν όμως να εξυπηρετούνται και άλλα περιστατικά, συνεπώς υπάρχει δυσκολία διαχείρισής τους. Ασθενείς του νοσοκομείου
” Γεώργιος Γεννηματάς”, διακομίζονται ήδη σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά οι ιδιοκτήτες τους εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

  Στα διαγνωστικά κέντρα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα τεστ κορονοϊού, με ένα ποσοστό της τάξεως του 20% να βγαίνει θετικό. Η μοριακή μέθοδος υπερτερεί όλων των υπόλοιπων μεθόδων, καθώς είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον ιό στα πολύ αρχικά στάδια της λοίμωξης, αλλά δεν μπορεί να τον ανιχνεύσει 100% στη φάση της επώασης.

Πέντε παιδιά με covid, νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το ένα από αυτά εμφάνισε πνευμονία αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται ανησυχητική από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ ένα άλλο πήρε εξιτήριο.

 Στο μεταξύ, σε εστία υπερμετάδοσης φαίνεται πως έχουν μετατραπεί οι φυλακές Διαβατών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.  Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν φτάσει πλέον τα 62, από 21 χθες, ύστερα από 150 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για συνολικά 56 κρατούμενους και έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ