Πράξη κάνει τη γνωστή λαϊκή ρήση “και ο άγιος φοβερα θέλει”, η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), αφού αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Υπουργείο Εργασίας για μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε εκκλησιαστική επιχείρηση.
Eίχε προηγηθεί επιστολή της ομοσπονδίας προς τη Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, που μάλλον δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, αφού γίνεται το επόμενο βήμα της απεύθυνσης στο Υπ. Εργασίας.
Αναλυτικά η επιστολή:
Προς : ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κύριοι,
Σύμφωνα με διασταυρωμένη καταγγελία που έχουμε ως Ομοσπονδία, η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διαθέτει βιοτεχνία κηροπλαστικής όπου σήμερα εργάζονται δύο εργαζόμενοι.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας, χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση, όπως προβλέπεται από το Νόμο.
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ποτέ δεν αμείφθηκαν σύμφωνα με τη ΣΣΕ Χημικής Βιομηχανίας όπου εντάσσονται οι εργαζόμενοι της κηροπλαστικής, συγχρόνως ποτέ δεν τους επικολλήθηκαν Βαρέα ένσημα όπως δικαιούνταν.
Με βάση τα παραπάνω ως Ομοσπονδία, επικοινωνήσαμε με το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και μας ζήτησε να του στείλουμε γραπτώς τις θέσεις μας, όπως και επράξαμε. Σας κοινοποιούμε τη σχετική επιστολή.
Δυστυχώς αντί να προσπαθήσουν να διευθετήσουν το όλο θέμα συνεχίζουν την παραβατική συμπεριφορά ακολουθώντας μία πιο τιμωρητική στάση προς τους εργαζόμενους.
Ζητάμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση για τη διευθέτηση του όλου θέματος.
Με εκτίμηση
Για την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Ι.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ
Σχετική είδηση: Eργασιακές παρασπονδίες σε εκκλησιαστική επιχείριση καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος