Απευθείας στις φυλακές Δομοκού ο Γιάννης Λαγός

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο Γιάννης Λαγός οδηγείται κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο-τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή, δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν «ο Παύλος ζει, τσακiστε τους ναζί».

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Λαγού την ώρα που περνούσε συνοδεία αστυνομικής δύναμης το κατώφλι του Εφετείου.
Ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μετήχθη στο Εφετείο, όπως προβλέπεται από την διαδικασία. Ο Γιάννης Λαγός εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας και οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος θα του επιδώσει φυλακιστήριο ώστε να μεταχθεί  σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 8 μηνών που του έχει επιβληθεί. Παρών είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.
Ο Γιάννης Λαγός φέρεται με αίτημα του να ζητεί την μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να έχει την δυνατότητα, όπως λέει, να παρακολουθεί τις συνεδριάσει του ευρωκοινοβουλίου.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε σχετικά:

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος