ΜΟΔ: Διεκόπη για 23/11 η δίκη του ψευτογιατρού Ν. Κοντοστάθη – Απών λόγω ασθενείας και ετέθη θέμα αλλαγής αίθουσας

Απών λόγο ασθενείας ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης απο την έναρξη της δίκης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες σε βάρος βαριά νοσούντων, που του καταλογίζονται.

Η δίκη του όπως και των 16 συγκατηγορουμένων του ξεκίνησε και διεκόπη, καθώς ο απών βασικός κατηγορούμενος έπρεπε να εξουσιοδοτήσει τον συνήγορό του να τον εκπροσωπήσει.

Με την έναρξη της διαδικασίας τέθηκε θέμα για αλλαγή της αίθουσας που είναι ασφυκτικά γεμάτη, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, προκειμένου να ζητήσει επίσημα τη μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο. O αριθμός κατηγορουμένων και συνηγόρων είναι απαγορευτικός για την αίθουσα του ΜΟΔ, ώστε να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πανδημία.

Παρόντες στην αίθουσα είναι συγγενείς θανόντων που εμπιστεύθηκαν τις «θεραπείες» του δήθεν διακεκριμένου ογκολόγου, αλλά και θύματά του που γλύτωσαν τον θάνατο με σοβαρότατες βλάβες.

Το δικαστήριο,  έχει προχωρήσει σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν άλλες υποθέσεις του πινακίου και θα επανέλθει αργότερα στη δίκη για τη δράση του 48χρονου.

Ο συνήγορος των δύο οικογενειών που έχασαν τα ανήλικα παιδιά τους από τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του 48χρονου, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε ότι «οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Στέλιος Σούρλας, σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ο “Dr Kontos” αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ως συνεργοί στην δράση του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού κάθονται στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός, ιατρός στο επάγγελμα, γιατροί, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή.

Μεταξύ των θυμάτων του Κοντοστάθη είναι και ανήλικα παιδιά. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος έπεισε τους γονείς 16χρονου αγοριού με καρκίνο “να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και λοιπά και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος