Αριστεία στην εκπαιδευτική κοινότητα επέδωσε ο πρωθυπουργός στο Παγκράτι (video)

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και της Α’ και Β’ Λυκείου με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας. Το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο Παγκράτι, βρέθηκε ο πρωθυπουργός. Είδε από κοντά την εφαρμογή των νέων μέτρων και των κανόνων προστασίας. “Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας”, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο σχολείο, απευθυνόμενος σε μαθητές και καθηγητές.

“Προσέχουμε τώρα”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους μαθητές που είχαν διάλειμμα εκείνη την ώρα. Συνομίλησε με τους καθηγητές. “Πήραμε το πράσινο φως από τους ειδικούς”, επισήμανε, “είδαμε ότι δεν υπήρξε έξαρση κρουσμάτων στις υπόλοιπες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους”, πρόσθεσε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην τηλεκπαίδευση. “Δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία στην τάξη, συμπληρωματικά όμως μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες”, σημείωσε. “Ήταν σχεδόν καθολική η συμμετοχή” επισήμαναν στον πρωθυπουργό οι καθηγητές.

“Το δημόσιο σχολείο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, όχι μόνο για λόγους μαθησιακούς, αλλά και για την κοινωνικοποίησή τους.

Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η χρονιά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι κατανοεί απόλυτα τις περιπτώσεις που κάποια παιδιά είναι επιβεβλημένο να παραμείνουν σπίτι.

Για ένα πιθανό 2ο κύμα κορονοϊού, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πλέον είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι υγειονομικά και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν στο μέλλον οριζόντια μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε 4 τάξεις και είχε μία ξεχωριστή συνομιλία με μία μαθήτρια που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη, καθώς στο σχολείο αυτό το 50% των μαθητών είναι από διαφορετικές χώρες.

Αριστεία στην εκπαιδευτική κοινότητα επέδωσε ο πρωθυπουργός στο Παγκράτι (video)

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος