«Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Tην Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 9.30πμ θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» – Εκεί που γράφηκε η Ιστορία τους.

Πρόκειται για διοργάνωση ειδικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μ. Ασίας, που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν το 1923, στους συνοικισμούς της Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας.

Η διαδρομή διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων, εκεί που στέριωσε η προσφυγιά, εκεί που δημιούργησαν πολιτισμό και ιστορία οι ξεριζωμένοι.

Τη διοργάνωση έχουν από κοινού, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα: Αθλητισμού του Δήμου Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνος, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού ( ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, και ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές με χρονικό όριο έως τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 14:00, μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, μόνο ηλεκτρονικά στη σχετική διεύθυνση, αλλά και επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του ΟΠΑΝ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος