Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς – Ζήτησε να μείνει με τον Γιάννη Λαγό (video)

Στις φυλακές Δομοκού μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, καθώς ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης. Ένα λεπτό μετά τις έξι έφτασε η κλούβα που τον μετέφερε στις φυλακές Δομοκού, όπου παρελήφθη από τους υπαλλήλους.

Την κλούβα συνόδευαν τρία περιπολικά της αστυνομίας και ένα τζιπ, όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση από το σημείο ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εννέα μήνες από τον Οκτώβριο του 2020 και λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρέμενε άφαντος ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Όλο αυτό το διάστημα είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι φίλης του στου Ζωγράφου.

Η Ελληνική Αστυνομία μίλησε για έρευνες σε έναν κύκλο 300 ατόμων που πιθανόν να υπέθαλπαν τον Χρήστο Παππά μέχρι να καταλήξει, ύστερα από πληροφορίες, στο σπίτι της 52χρονης. Όταν διαπιστώθηκε πως στο ισόγειο διαμέρισμα κρυβόταν ο καταζητούμενος, έγινε η επιχείρηση. Ήταν λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ όταν αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφτασαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου και απέκλεισαν περιμετρικά τους δρόμους. Η διαδικασία της σύλληψής του κράτησε περίπου 30 λεπτά.

Ο εισαγγελέας που ήταν παρών ζήτησε από τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά να παραδοθεί. Ο 59χρονος κατάλαβε πως δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης και άνοιξε μόνος του την πόρτα του ισόγειου διαμερίσματος.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ο Χρήστος Παππάς «ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι και πως ήθελε να παραδοθεί».

Και η 52χρονη οδηγήθηκε σήμερα στο εισαγγελέα που της απήγγειλε την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος