Στις 13 Οκτώβρη συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από διακοπή λόγω εντάσεων

Με εντάσεις έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής,  μεταξύ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Πεπεισμένος ότι η επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη εμφανίστηκε κατά την κατάθεσή του ο φίλος του μουσικού, Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας. Μίλησε για εντολή που έδωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Η ένταση ξεκίνησε την ώρα που ο υπερασπιστής του Γ. Ρουπακιά, κ. Ρουμπέκας, εξέταζε τον αυτόπτη μάρτυρα Π. Σεϊρλή, ρωτώντας: “Πώς γίνεται να μην αναγνωρίζετε τον Γ. Ρουπακιά αμέσως μετά και να τον αναγνωρίζετε ύστερα από τόσους μήνες; “.

Στην προσπάθειά του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, κ. Τζέλη, να επέμβει επικράτησε έντονος διάλογος, με τον συνήγορο να φεύγει από τη δικαστική αίθουσα. Συνάδελφός του της πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι “ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε καραγκιόζη τον κ. Τζέλη”, προσθέτοντας: “Εκτός από φασίστες είστε και άνανδροι! Σηκωθείτε και πείτε το!”.

Το ακροατήριο ξέσπασε αυτόματα σε χειροκροτήματα ενώ η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη έδωσε τέλος στη συνεδρίαση διακόπτοντας για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.
Αν και ηταν προγραμματισμενο να καταθέσει η Ειρήνη Φύσσα, αδελφή του δολοφονηθέντος, η κατάθεσή της αναβλήθηκε για λόγους υγείας.

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις του μηνός Νοεμβρίου που θα είναι στις 4, 6, 10, 12, 18, 19, 24 και 25. Η πρόεδρος είπε επίσης ότι η έδρα θα ζητήσει από τους προϊσταμένους του Εφετείου να αποδεσμευτούν τα μέλη του δικαστηρίου από άλλες δίκες που έχουν κληρωθεί ώστε το δικαστήριο να μπορεί να συνεδριάζει κάθε μέρα – ακόμη και τα Σάββατα.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε επίσης ένταση όταν, με αφορμή αυτή την ανακοίνωση της προέδρου, συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν και άλλες υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν αφού η δίκη εξακολουθεί να διεξάγεται στον Κορυδαλλό και όχι στο Εφετείο. Με αφορμή μάλιστα την υπόθεση του «Noor 1» που μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στην ειδική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για εμπαιγμό προς το δικαστήριο και προς τους συνηγόρους καθώς η παρούσα δίκη δεν φεύγει από τον Κορυδαλλό.

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Σχετική είδηση: Η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο ert.gr με αφορμή την επανέναρξη της δίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος