Στήριξη της ΓΣΕΕ στην απεργία των σιδηροδρομικών

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει ο κλάδος των σιδηροδρομικών την Πέμπτη 14/9 και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως στηρίζει την κινητοποίηση και το διεκδικητικό της πλαίσιο.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι “στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του σιδηροδρόμου ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρώντας στο ξεπούλημα του δημοσίου σιδηροδρόμου, πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο Διοίκησης του σιδηροδρόμου (Καρόλου 1-3).

Η κυβέρνηση, με την υπογραφή παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, συνεχίζει την εκποίηση του εθνικού πλούτου με ζημιωμένη για ακόμη μία φορά την ελληνική κοινωνία.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και θα συνεχίσει τον κοινό αγώνα ώστε να σταματήσει η καταστροφική πορεία του ξεπουλήματος που θα έχει σοβαρές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για το επιβατικό κοινό”.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει και τυπικά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Σιδηροδρομική Εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane (FS) έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ. Για να φτάσουμε όμως στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο «εθνικό έγκλημα» όπως το είχε χαρακτηρίσει ο σημερινός πρωθυπουργός σε ομιλίες του στους Σιδηροδρομικούς, ευθύνη έχουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων Σιδηροδρομικών για ΔΗΜΟΣΙΟ Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ο Σιδηρόδρομος μπορεί να γίνει το βασικό μέσο μεταφοράς των λαϊκών στρωμάτων με φθηνό εισιτήριο και ασφάλεια. Για έναν τέτοιο Σιδηρόδρομο αγωνιζόμαστε κι εμείς οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί”.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γενικότερα στις συγκοινωνίες, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΠΟΣ στις 14/9/2017 και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να προστατεύσει τους εργαζομένους, την εθνική οικονομία και την ασφάλεια των επιβατών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος