Στήριξη στον “Κρητικό”, που μοιράζει καθημερινά 800 γεύματα (audio)

Ο κ. Δημήτρης Καρκανοραχάκης διατηρεί εδώ και χρόνια μια ταβέρνα στο Κερατσίνι. Και στο πρώτο lockdown, τον περασμένο Μάρτιο αλλά και σε αυτό το δεύτερο, που βιώνουμε τώρα, μοιράζει γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σήμερα μάλιστα, τα γεύματα αυτά έχουν ξεπεράσει τα 800 ημερησίως. Τον κ. Καρκανοραχάκη , πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε στην ταβέρνα του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χθες η υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Και οι δυο υποσχέθηκαν να συμβάλλουν ώστε να βοηθηθούν άνθρωποι, που δυστυχώς δεν έχουν ούτε τροφή ούτε ρεύμα αλλά ούτε και νερό, ενώ με έμπρακτο τρόπο στήριξαν το έργο του κ. Καρκανοραχάκη.

Ο κ. Καρκανοραχάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα, απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να προφέρουν ό,τι έχει και ό,τι μπορεί ο καθένας μας. “Δώστε και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα”, τονίζει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, εξηγώντας πως και ο ίδιος αισθάνεται καλύτερα που μπορεί και προσφέρει φαγητό σε τόσους ανθρώπους.

Σε ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνει “Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός, μου πλήρωσε τον χασάπη, τον φούρνο, τις μπουκάλες μου, μου έφερε ψυγεία, μου έστειλε την υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου και πήγαμε σε  οικογένειες και σε ορφανά παιδάκια που μένουν χωρίς ρεύμα και νερό στην παραγκούπολη του Περάματος. Τους είπε για τα επιδόματα, τους κατέγραψε, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γνώση ούτε για τα επιδόματα, ούτε έχουν λεφτά να δώσουνε 20 ευρώ για να κάνουν αιτήσεις με λογιστή για να πάρουν αυτά που δικαιούνται”

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος