Στην εντατική αλλά σταθερή η κατάσταση του επιχειρηματία – Οι έρευνες (video)

Στην εντατική για δεύτερο εικοσιτετράωρο παραμένει , ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε απ τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει, κρίσιμη  αλλά σταθερή. 

Κάθε στιγμή που περνά μετρά υπέρ του 52χρονου  είπε στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ ο  διοικητής του  Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Βασίλης Κεκερής.

Συνεχίζεται  η υποστήριξη των βασικών λειτουργιών της ζωή του, με φάρμακα και αναπνευστική συσκευή. Ωστόσο  έχουν σταματήσει οι αιμορραγίες.  Μέχρι στιγμής καθώς διανύουμε τα πρώτα εικοσιτετράωρα έχει σημειωθεί « μη επιδείνωση»  υπογράμμισε ο κ. Κεκερής. Με την πάροδο του χρόνου, θα ξεδιπλωθεί  η μελλοντική εικόνα του ασθενούς, από την βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι ζωτικές του λειτουργίες, ώστε να αρχίσει να απεγκλωβίζεται σταδιακά από την φαρμακευτική, υποστηρικτική αγωγή. Ο διοικητής του νοσοκομείου ευχαρίστησε για την αθρόα  προσφορά αίματος, της σπάνιας ομάδας του επιχειρηματία. Διευκρίνισε ότι πλέον η αιμοληψία γίνεται προληπτικά  σε περίπτωση που χρειασθεί να του χορηγηθεί επιπλέον ποσότητα αίματος.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο κουκουλοφόρων ληστών. Η ΕΛ.ΑΣ έχει σκιαγραφήσει το πρφίλ της συμμορίας ενώ διαπίστωσαν ότι λείπει το πορτοφόλι του επιχειρηματία από την τσάντα. Επίσης από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο ήταν “καθαρό”.

Μείωση ληστειών αλλά σοβαροί τραυματισμοί

Μείωση της τάξεως του 29,5% στις ληστείες σε σπίτια με σοβαρό τραυματισμό και 31,9% στους πολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από τους ληστές, στην Αττική, καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία για την τριετία 2015-2016-2017, έναντι της προηγούμενης τριετίας, 2012-2013-2014, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία, την τριετία 2012-2014 σημειώθηκαν στην Αττική, 210 ληστείες με σοβαρό τραυματισμό σε σπίτια, με συνολικά 207 σοβαρά τραυματίες από τους ληστές, ενώ την τριετία 2015-2017 αντίστοιχα σημειώθηκαν 148 επιθέσεις με 141 θύματα.

Μείωση αναφέρουν επίσης, τα στατιστικά στοιχεία για το 2017, σε σχέση με το 2016, στις ληστείες και ιδιαίτερα στις ληστείες σε σπίτια, καθώς και σε πολλά αδικήματα που συνθέτουν την εικόνα της εγκληματικότητας, όπως καταγράφονται στον απολογισμό της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, σε όλη την επικράτεια, το 2017 έγιναν 4.271 και 283 απόπειρες ληστειών κάθε είδους, έναντι 4.724 ληστειών και 325 αποπειρών, το 2016.

Ειδικά στις ληστείες εντός οικιών, έγιναν 708 και 71 απόπειρες το 2017, έναντι 817 και 83 αντίστοιχα το 2016, δηλαδή μείωση 13,4%.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος