Στην εντατική από «αέριο γέλιου» (video)

Το «αέριο γέλιου» που κυκλοφορεί ευρέως σε μπαλόνια σε τουριστικές περιοχές και εισπνέεται από νέους και νέες που έρχονται για διακοπές στην Κρήτη, έστειλε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μια 18χρονη κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κοπέλα φέρεται να εισέπνευσε αέριο γέλιου, προχθές το βράδυ στα Μάλια Ηρακλείου και χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χερσονήσου και από εκεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
Το «αέριο του γέλιου» έχει κάνει την εμφάνιση του σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Πρόκειται για εισπνοή αερίου από ένα μπαλόνι, η οποία προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.
Η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές δικογραφίες από το ΑΤ Χερσονήσου, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από τη χρήση του, ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αθωώθηκαν, καθώς πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την ιατρική και ιατροδικαστική εξέταση στον οργανισμό της 18χρονης, δεν φαίνεται να ανιχνεύεται κάποια άλλη ουσία, πέρα από υψηλά επίπεδα διοξειδίου, στοιχείο το οποίο συνεκτιμάται στην έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τη νεαρή κοπέλα στην εντατική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος